18. október 2024
Facebook
utorok, 07 august 2018 20:00

Európska únia odmieta podporiť Kanadu v spore so Saudskou Arábiou, uprednostňujú radšej dialóg

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRUSEL 7. augusta (WebNoviny.sk) - Európska únia sa nechce nechať zatiahnuť do sporu medzi Kanadou a Saudskou Arábiou, ktorý vznikol v súvislosti s kanadskou kritikou zatýkania aktivistiek za ženské práva v Saudskej Arábii. Ako v utorok vyhlásila hovorkyňa Európskej komisie (EK) Maja Kocijančič, únia v tejto súvislosti tiež "žiada vysvetlenie od saudských predstaviteľov", a to už od mája, no nebude sa "vyjadrovať k bilaterálnym vzťahom". "Uprednostňujeme dialóg," dodala k sporu medzi Ottawou a Rijádom hovorkyňa EK. Odporúčame:
Saudská Arábia reaguje na kritiku Kanady, vyhostila jej veľvyslanca a zmrazí „nové obchodovanie“ Saudská Arábia v pondelok nariadila kanadskému veľvyslancovi Dennisovi Horakovi, aby do 24 hodín opustil krajinu. Rijád tak reagoval na kritiku zatýkania ženských aktivistiek v krajine zo strany predstaviteľov kanadskej vlády a kanadských diplomatov. "Akýkoľvek ďalší krok týmto smerom zo strany Kanady bude považovaný za uznanie nášho práva zasiahnuť do kanadských vnútorných záležitostí," uviedlo v pondelok saudskoarabské ministerstvo zahraničných vecí. Odporúčame:
V Číne zmizol profesor, ktorý kritizoval tamojší komunistický režim "Kanada sa bude vždy zastávať ochrany ľudských práv vrátane ženských práv, a tiež slobody prejavu na celom svete. Naša vláda nikdy nebude váhať pri podpore týchto hodnôt," reagovala vzápätí na krok zo strany Rijádu Marie-Pier Baril, hovorkyňa kanadskej ministerky zahraničia Chrystie Freeland. Podľa agentúry AP Rijád rozhnevali v prvom rade práve na príspevky šéfky kanadskej diplomacie na Twitteri, v ktorých sa zasadzovala za prepustenie saudskoarabských bojovníčok za ženské práva.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Európska únia, Kanada, ľudské práva, Saudská Arábia
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska únia odmieta podporiť Kanadu v spore so Saudskou Arábiou, uprednostňujú radšej dialóg © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 278 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner